7 октомври 2014 г. представяне на експозицията “Изкуството е Терапия“ и обявихме откриването на Арт Център Банкя. Представяне на творби на настоящи и бивши ученици на художествените училища в гр.София
Фотоизложба на Арт Галерия Янкулов
2 декември 2014г. откриване на четири изложби:
RECYCLE – Новия Поглед към Етюда Изложба на Преподаватели и Ученици от НГПИ „Свети Лука“ София

ЧОВЕКЪТ ВЪВ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО ИНСТАЛАЦИЯ Стефка Момчилова , Симона Христова, Михаела Михайлова дипломници от Гимназията за Приложни Изкуства
КАРТИНИ В СТЪКЛО Нико Садонков
КОСМОС Кофи Агорсор
10 декември 2014г. Поетична вечер в памет на Павел Матев
20 декември 2014г. представяне на проекта “Коледна Звезда“ на художничката Сандра Блажева
15 януари 2015година “Арт Център Банкя” представи в изложбеното си пространство две събития: Мултимедиа към инсталацията “ЧОВЕКЪТ ВЪВ ВРЕМЕТО И ПРОСТРАНСТВОТО“ на Стефка Момчилова , Симона Христова , Михаела Михайлова , дипломантки в НГПИ “Св.Лука “. Оператор – Михаил Арнаудов , дипломант в НБУ , специалност “Кино и Телевизия“
Изложба на Димитър Петров – КОМПОЗИЦИИ
17 февруари 2015г. “АРТ ЦЕНТЪР БАНКЯ” представи в изложбеното си пространство творби на двама големи майстори на изобразителното изкуство – Светлин Русев и Дечко Узунов . Темата на експозицията “УЧИТЕЛЯТ И УЧЕНИЦИТЕ”
21 април 2015г. “ АРТ ЦЕНТЪР БАНКЯ “ представи в изложбеното си пространство експозицията “Аделина Йотова и Ученици” . живопис , графика , рисувана коприна са част от използваните техники на единадесетокласниците от 51 СОУ Елисавета Багряна – София.
12 май 2015г. “АРТ ЦЕНТЪР БАНКЯ” представи в изложбеното си пространство произведенията създадени от Арт група Жив Огън по време на практиките и семинара по проекта “ДУХ от ОГЪН и ТЯЛО от ГЛИНА“.
1 юни 2015г. илюстраторът Милена Радева и скулпторът Илия Бояров представиха изложбата “Анималия“

На 13 февруари от 12:00-14:00ч. се проведе безплатна лекция на тема:
7 ТАЙНИ ЗА ВДЪХНОВЯВАЩА ВРЪЗКА С ДРУГИЯ

водещ Марина Байрактарова

Марина Байрактарова е психолог, писателка и автор на статии в известни електронни медии, посветени на жената. Лекцията е безплатна. Задължително предварително записване на телефони: 0887 250 314, 0896 898 478

Стартирахме записвания за Курс по съвременен танц, който ще бъде открит на 20-ти февруари. Той ще е с продължителност три месеца и ще бъде воден от професионален танцьор от балет “Арабеск” – Марина Попова. Часовете ще бъдат с продължителност 90 мин. всяка събота от 10:00ч. и всяка неделя от 12:00ч. Цената за целият курс е 240лв., като може да бъде платен на три вноски по 80лв. Записванията са осъществяват на телефон 0896 898 478. Възрастовата група е от 13 до 25 години, но няма да върнем желаещи и над тази възраст. Целите на курсът са подготовката да доведе до ниво за сценична изява, която ще бъде организирана в края на месец Май.
През месец Февруари ще бъде открита библиотека АРТЕКА. Книгите за изкуство ще бъдат със свободен достъп за нашите посетители.
На 14 февруари (неделя) от 17ч. ще бъде открита изложбата “Отражения” на Петко Недялков. Имате възможността да се насладите на инсталациите до 14 април.
Print

На 27 февруари бе открита изложбата “Живопис:RELOADED” на Драго Дочев. Това е първата самостоятелна изложба на талантливия живописец, тя останa в Арт Център Банкя до края на април.